Prednosti sistema "NET METERING"

Lastna sončna elektrarna po sistemu "NET-METERING"

 • Za investicijo ne potrebujemo registracije podjetja. S tem se izognemo stroškom obveznega zdravstvenega zavarovanja, davku na dobiček, stroškom računovodstva...
 • Prihranimo pri omrežnini, DDV-ju, in prispevkih.
 • Nimamo stroška dvojnih merilnih mest, saj obdržimo obstoječe merilno mesto.

Živimo v času, ko cene fosilnih goriv strmo naraščajo in prekomerna (neracionalna) poraba energije terja svoj davek v hitrih podnebnih spremembah, ki se tičejo vseh nas. Velika želja EU in naših vladnih organov je zmanjšanje porabe energije in povečanje izrabo obnovljivi virov energije. Za to pa imamo na voljo kar nekaj možnosti. Med temi je najbolj privlačna SONČNA ENERGIJA, saj v manj kot devetih minutah zadene zemljo tolikšna količina sončne energije, kot je porabimo na zemlji v enem letu. In ta energija prihaja direktno pred naša vrata brezplačno ter brez škodljivih vplivov na okolje.

Za izkoriščanje sončne energije vam lahko ponudimo privlačne in tehnološko napredne rešitve za pridobivanje solarne energije za ogrevanje ali za proizvodnjo elektrike.

Vas zanima samooskrba z električno energijo? Potem je net - metering prava rešitev za vas!

Štirje in še nekaj več razlogov za sončno energijo

Zakaj se mi izplača vložiti v solarni sistem? Odgovore na to lahko strnemo v štirih ključnih prednostih: dolgoročno varčevalen ukrep, neprecenljiv občutek varnosti, udobna uporabnost in rokovanje, sodoben design in estetski učinek.

K tem pa velja izpostaviti še vsaj ducat ekoloških, ekonomskih in praktičnih razlogov za nakup:

 1. Koriščenje čiste sončne energije, ki je, kar je najpomembnejše, praktično zastonj.
 2. Velika neodvisnost od kriznih razmer in rasti cen na področju usihajočih standardnih energetskih resursov.
 3. Pomemben in navzven viden prispevek k ohranitvi čistega okolja.
 4. Delovanje sistema brez hrupa in izpustov.
 5. Harmonična integracija v arhitekturo ter univerzalna možnost montaže.
 6. Dolga življenjska doba solarnih sistemov z garantirano zmogljivostjo na določeno časovno obdobje.
 7. Proizvodnja toplote tudi pri oblačnem vremenu s koriščenjem difuzne svetlobe.
 8. Dvig tržne vrednosti objekta.
Dovolite nam da vam svetujemo in priskrbimo najboljše ter uživajte v dejstvu, da boste neodvisni od tradicionalnih virov energije.

Zakaj nakup pri podjetju PROSIGMA PLUS d.o.o?

Koriščenje sončne energiije se danes uveljavlja zaradi ekološko-varnostnih, ekonomsko-varčevalnih in estetsko-dizajnerskih razlogov. Zato se tudi na našem trgu pojavlja vedno več ponudnikov različnih vrst in kvalitet solarnih sistemov. Kot vsi ti ponudniki vam tudi mi ponujamo dolgo življenjsko dobo, odlične garancijske pogoje, napredno tehnologijo in vrhunsko kvaliteto ter renomirane proizvajalce s certifikati po EU normah. Toda Vse to vam kot kupcu dragega ekološkega proizvoda tudi pripada!

Pri podjetju PROSIGMA PLUS d.o.o. pa za vaš denar dobite še:

 • Brezplačno stokovno pomoč pri izbiri najprimernejše tehnologije za vaš konkreten primer;
 • hitro dostavo do mesta vgradnje;
 • strokovno montažo in instalacijo;
 • celovit sistem s katerim preprosto rokujete in ga enostavno vzdržujete.
Delovaje fotovoltaike
Fotovoltaika shema

Izkoristite naše prednosti:

Pri odločitvi za sončno elektrarno gre za velik projekt, ki se lahko povrne v manj kot desetih letih. Potrebna je le pravilna zasnova ter ustrezno in natančno izbrana tehnologija, saj smo že v začetku postavljeni pred dejstvo, da se moramo odločiti, kakšni tehnologiji in kateremu proizvajalcu zaupati.

Podjetje PROSIGMA PLUS d.o.o. kot izvajalec postavitve sončnih elektrarn vam prioritetno ponujamo takšne tehnološke elemente »nemške kakovosti«, kot so predstavljene na teh straneh in zagotavljajo dočakano življenjsko dobo z najvišjimi možnimi izkoristki.

Naj bo vaša odločitev modra in premišljena! Izognite se težavam zaradi napačne izbire!

Pogosta vprašanja

Ali je možno priklopiti že obstoječo malo sončno elektrarno za samooskrbo?

Je možno. Pri pristojnem operaterju distribucijskega omrežja morate pridobiti novo soglasje za priključitev naprave za namen samooskrbe. Po pridobitvi soglasja sklenete pogodbo o dobavi električne energije in samooskrbi z izbranim dobaviteljem električne energije.

Na obstoječi samooskrbni sončni elektrarni želim povečati proizvodnjo električne energije. Je to možno?

Je možno. Povečanje proizvodnje električne energije je možno z dogradnjo sončne elektrarne in spremembo soglasja za priključitev. Priključna moč  sončne elektrarne za samooskrbo (v kW) ne sme presegati 0,8-kratnika priključne moči merilnega mesta, na notranjo napeljavo katerega je ta naprava priključena.

Koliko energije bo proizvedla sončna elektrarna?

Ob pravilno načrtovani in montirani sončni elektrarni 1 kW nazivne moči elektrarne v Sloveniji v povprečju letno proizvede 1.100 kWh električne energije. Sončna elektrarna bo večino električne energije proizvedla v mesecih med aprilom in septembrom, ko se bodo ustvarili viški električne energije za zimske mesece.

Ali lahko sončno elektrarno dogradim, če bom v prihodnje imel večje potrebe po elektriki (ogrevalni sistem, električni avto)?

Seveda. Sončno elektrarno je možno kasneje povečati, vendar je potrebno upoštevati tehnične zahteve.

Kakšni so mesečni stroški oskrbe z električno energijo po izgradnji  sončne elektrarne za samooskrbo?

Mesečni stroški bodo do 75 % nižji, saj boste plačevali le še strošek obračunske moči in prispevek OVE + SPTE. Ti dve postavki sta vezani na priključno moč vašega priključka in ne na porabo, zato ju morate plačati tudi v primeru, da na merilnem mestu ni porabe električne energije. Stroške električne energije, omrežnine, prispevkov in drugih dajatev, ki se obračunajo na količino električne energije, pa boste doplačali samo za količino električne energije, ki pomeni razliko med prevzeto in oddano električno energijo (v kWh) ob koncu koledarskega leta.

Na kakšen način spremljamo delovanje in proizvodnjo?

Spremljanje delovanja  sončne elektrarne ima vsak investitor, zato lahko v primeru okvare in izpada proizvodnje reagira takoj.

Ali je sončno elektrarno potrebno zavarovati?

Priporočamo vam, da sončno elektrarno zavarujete.

Kaj se zgodi s presežno količino električne energije, ki jo proizvede sončna elektrarna za samooskrbo?

Viška proizvedene količine delovne električne energije (kWh) ne morete prodati, zato je zelo pomembno pravilno dimenzioniranje velikosti sončne elektrarne.